In cei 22 ani de activitate, experienta ne-a invatat sa oferim clientilor servicii avantajoase de transport international marfa, atat in regim de camion complet, cat si partial/grupaj. Marfa preluata pentru transport este asigurata CMR, iar pentru a oferi un plus de siguranta, Avamo Export a incheiat si o asigurarea proprie in valoare de 100.000 euro, specifica caselor de expeditii.
Marfuri Generale
In contextul transporturilor de marfa, categoria de marfa generala cuprinde o varietate de bunuri si produse ce pot fi transportate de la un punct la altul prin intermediul unui mijloc de transport marfa standard si nu este supusa niciunor reglementari speciale.
Marfurile care nu sunt cuprinse in aceasta categorie sunt cele care din cauza unor caracteristici cum ar fi proprietatile fizice si chimice, dimensiunile, volumul sau greutatatea lor nu pot fi transportate decat cu mijloace de transport specializate sau autorizate.
Marfuri Frigorifice
Unele produse necesita o anumita temperatura si prezinta, de obicei, un grad crescut de perisabilitate. Acest tip de marfa necesita transport cu mijloace auto frigorifice sau Thermoking, dotate cu agregate de temperatura controlata.
Clientii nostrii ne solicita pentru expeditia de marfa care necesita temperatura controlata, cum ar fi produse proaspete, semicongelate, congelate sau refrigerate. Transportam produse alimentare (ciocolata, lactate, peste, carne, fructe), flori, medicamente, plante etc.
Marfuri Agabaritice
In categoria de marfuri agabaritice intra produsele ce au din cele doua caracteristici:
- au dimensiunile mai mari de 13.6 m Lungime sau 2.48 m Latime sau 3 m Inaltime,
- au greutatea mai mare de 24 tone.
Se pot transporta diverse tipuri de utilaje:
- excavatoare
- buldozere
- buldo-excavatoare
- moto stivuitoare
- mini-excavatoare
- utilaj petrolier
- utilaj industrial
- utilaj agricol: combine, tractoare, etc,
- alte tipuri de utilaje
Oferta noastra include solutii de transport pentru utilaje de constructii si agricole, utilaje grele, cisterne si rezervoare, containere, ambarcatiuni navale, structuri metalice, constructii mobile, precum si orice alte produse ce depasesc dimensiunile sau greutatea standard.
Obtinerea autorizatiilor de transport si asigurarea serviciilor de escorta sunt asigurate datorita parteneriatelor puternice pe care le avem cu colaboratorii nostri pentru transporturi agabaritice. Toate acestea pentru buna deplasarea la timp si in siguranta a produselor transportate.
Marfuri Periculoase (ADR)
La nivel european, transportul rutier de marfuri periculoase este reglementat de ADR – Acordul European referitor la transportul rutier international de marfuri periculoase, incheiat la Geneva pe 30 septembrie 1957.
Marfurile periculoase sunt acele substante care prin natura lor fizico-chimica pot produce daune personale, mediului inconjurator, etc.
Conform ADR, clasele de mărfuri periculoase sunt urmatoarele:
- Clasa 1: substante si obiecte explozive;
- Clasa 2: gaze;
- Clasa 3: lichide inflamabile;
- Clasa 4.1: substante solide inflamabile, substante autoreactive, explozive, desensibilizate solide;
- Clasa 4.2: substante care se aprind spontan;
- Clasa 4.3: substante care, la contactul cu apa degaja gaze inflamabile;
- Clasa 5.1: substante comburante;
- Clasa 5.2: peroxizi organici;
- Clasa 6.1: substante toxice;
- Clasa 6.2: substante infectioase;
- Clasa 7: substante radioactive;
- Clasa 8: substante corosive;
- Clasa 9: substante si obiecte periculoase diverse.
Clasificarea trebuie facuta de catre expeditorul marfii, eventual cu ajutorul consilierilor din cadrul firmei noastre, conform fisei de siguranta a fiecarui produs transportat.
Asiguram servicii de transport in conditii optime de siguranta, cu vehicule autorizate, special amenajate pentru transport de produse periculoase.
Conducatorii auto sunt acreditati ADR si sunt instruiti pentru solutionarea eventualelor situatii care pot aparea pe durata transportului.
Marfurile considerate periculoase – conform conventiei ADR au nevoie de o atentie speciala atat la ambalarea in vederea expedierii lor cat si la intocmirea documentelor de transport pentru a asigura un maxim de siguranta si legalitate in operatiunea de livrare.
Marfurile periculoase pot fi in stare solida sau lichida – in functie de aceasta caracteristica se poate opta pentru transportul cu camioane ADR normale sau cu cisterne auto ADR.
Clasificare trebuie facuta de expeditor (eventual cu ajutorul producatorului) si sub responsabilitatea sa.
Informatii despre transportul marfurilor periculoase mai puteti gasi si in Hotararea de Guvern nr. 1391 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr 195/2002
Obligatii ale soferilor care transporta marfuri periculoase ADR
Se interzice conducatorului de autovehicul care transporta marfuri sau produse periculoase:
- sa provoace socuri autovehiculului in mers;
- sa fumeze in timpul mersului ori sa aprinda foc la oprire sau stationare, la o distanta mai mica de 50 m de autovehicul;
- sa lase autovehiculul si incarcatura fara supravegherea sa, a insotitorului ori a unei alte persoane;
- sa remorcheze un vehicul ramas in pana;
- sa urmeze alte trasee sau sa stationeze in alte locuri decat cele stabilite;
- sa permita prezenta in autovehicul a altor persoane, cu exceptia celuilalt conducator, a insotitorilor sau a celor care incarca ori descarca marfurile sau produsele transportate;
- sa pastreze in autovehicul rezerve de combustibil in ambalaje care nu sunt special confectionate in acest scop.
Confectii pe umerase
Transporturile de confectii pe umerase sunt efectuate cu camioane de diferite capacitati, care dispun de sisteme de prindere a barelor / stenderelor pe doua randuri, la inaltime si semiinaltime, destinate transportului de confectii textile pe umerase, asigurand astfel transportul in conditii optime a tuturor tipurilor de confectii pe umerase.